← Previous · All Episodes
Bedrägliga QR-koder Episode 6

Bedrägliga QR-koder

· 11:05

|
När man varit tillbaka från semestern några veckor kan sommarens utflykter och samkväm kännas oerhört avlägsna. Men ett besvärande semesterminne från en känd svensk hotellkedja kan jag inte riktigt släppa. Inte för att rummet inte var till belåtenhet. Nej, det handlar om ett potpurri av papperslappar i promenoaren*. Eller en kavalkad av kuponger med QR-koder, om du så vill.

*En promenoar är en promenadkorridor eller foajé. Sådant som det finns gott om på just hotell.

Jag misstänker att det är ett arv från pandemin. Det här med att man nu förväntas boka vilken tid man ska äta frukost. Förbi är epoken när man kunde vakna på ett hotell, ligga och dra sig utan att bry sig om klockan, och så när det börjar kurra i magen saktmodigt krypa upp och ta sig med vana steg mot det logistiska haveri som fått namnet buffé.

Nuförtiden måste man alltså ställa in larm på telefonen så man inte missar det begränsade blocket för förtäring. En semesterskymf.

Men nej, det är inte heller detta som är det centrala för min förbittring. Jag vill rikta min högaffel mot systemet som förekommer själva bokningen av det tvingande tidsfönstret för fastebrytande.

Utspridda på borden i lobbyn ligger de nämligen. Lapparna…

Blogginlägg: Hotellets QR-koder banar väg för bedrägerier
★ Support this podcast ★

Creators and Guests

Per Axbom
Host
Per Axbom
Making tech safe and compassionate through coaching, design and teaching.

Subscribe

Listen to Omtanke med Per Axbom using one of many popular podcasting apps or directories.

Apple Podcasts Spotify Overcast Pocket Casts Amazon Music
← Previous · All Episodes